Nenechte se vzít na hůl

Když je člověk nevinným účastníkem dopravní nehody, není mu pochopitelně vůbec co závidět. Když někdo, kdo ví své, vidí škody, jež taková nehoda může napáchat na vozidle, hned mu dojde, že to bude třeba i hodně drahý špás, a o tom, že se tu nejednou něco stane i dotyčnému člověku samotnému, tedy že utrpí úraz, už ani nemluvě. Prostě jsou důsledky takové dopravní nehody bez výjimky nepříjemné. Ba někdy i přímo tragické.

Jediné, co pak může člověku trochu zvednout náladu, je skutečnost, že mu v takovém případě náleží adekvátní náhrada škody. Tedy že mu pojišťovna vyplatí přiměřenou částku, jež by měla pomoci s odstraněním napáchaných škod, a to jak majetkových, tak i zdravotních.

auto mimo vozovku

Jenže je logické, že se pojišťovny často potýkají s pojistnými podvody a jsou tak nejednou nejen přísné, ale i skoupé. A i kdyby tomu tak nebylo, stejně by jen nerady utrácely zbytečně peníze, a proto se z toho snaží vyjít nejlevněji, jak jenom to jde. A je pochopitelné, že to někdy poškozeného přímo nemile zaskočí, když dostane namísto odškodného něco, co připomíná spíše almužnu.

Jenže co s tím jeden nadělá, že? Má na pojišťovnu tlačit nebo před ní padnout na kolena? To určitě ne. Protože by to určitě nepomohlo, na láteření, vyhrožování ani slzy pojišťovny nereagují. A proto je zvolit těžší kalibr, jímž jsou profesionálové, kteří se na takové odškodňování a levoty s ním související specializují. Tito totiž vědí, jak na pojišťovny, vědí, co a jak zařídit, aby se poškozený dočkal toho, na co má nárok, a dokážou tak prosadit třeba i citelné zvýšení vyplácené částky.

bouraná auta

A to je důvod, proč se na ně poškození nejednou obracejí, když jsou nespokojeni s tím, jakého odškodnění se jim dostalo. A protože se nějaká ta nehoda může stát kdykoliv i vám, měli byste vědět, že jsou tu tito odborníci i pro vás. Kdybyste je v těžkých chvílích potřebovali.